Efterskolernes Dag 2017

Efterskolernes Dag bliver afholdt den 24. september 2017

BOOK EN PERSONLIG SAMTALE FRA KL 12 – 13
På grund af stor interesse tilbyder vi rundvisning/samtale kl. 12.00 eller 12.30. Disse tider kan bookes ved at klikke på knappen. Det er ikke nødvendigt at booke til den ordinære Efterskolerens Dag, der starter kl 13.00. I møder bare op.

Besøg Silkeborg På Efterskolernes Dag hvis du overvejer et år på efterskole

Efterskolernes Dag kan være med til at skabe klarhed over, hvad man kan få ud af et år på en idrætsefterskole. Det kan være vanskeligt at beslutte, hvilken retning man skal gå. Mulighederne er mange, og nogle af de beslutninger man træffer i disse unge år bliver definerende for, hvad man ender med at beskæftige sig med resten af livet. Derfor er det vigtigt at blive klædt ordentlig på til sit fremtidige arbejdsliv.

Et år på efterskole er en god måde at udfordre sig selv på – både gennem undervisning og gennem nye sociale fællesskaber. Det er typisk i det 9. eller 10. klassetrin, der afholdes på efterskolen, man udvikler sig mest. Vi er vores ansvar bevidst på Silkeborg Efterskole.

Efterskolernes Dag 2017 byder på rundvisning for kommende elever

Vi er vilde med sport i Silkeborg

Fokus er på undervisning, sport, sundhed og udvikling. Eleverne kan derfor vælge mellem flere linjefag med fokus på sport og bevægelse. Det kan være fodbold, håndbold, kajak, fitness og velvære eller idræt.

Vi har gennem de seneste år oplevet en øget interesse fra piger, som spiller fodbold. Vi har derfor åbnet en ny fodboldlinje – kun for piger. Linjen er ny; men ambitionerne er store – vi vil helst være de bedste.

Besøg Efterskolernes Dag 2017 og få indsigt i dagligdagen

Fællesskab, udvikling og faglighed

Silkeborg Efterskole er et sted, hvor du får gode kammerater. Fællesskabet er vigtigt på skolen, og både elever og lærere forventes at bidrage til at alle eleverne får mulighed for “at blomstre”. Undervisningen vil du opleve som levende, og på trods af vores passion for sport og idræt går vi aldrig på kompromis med den boglige undervisning. Vi sørger for, at den idrætslinje du vælger kan kombineres med skolens aktiviteter. Efterskoen støtter op om din sport ved bl.a. at betale kontingent til relevant Idrætsforening i lokalområdet. Du får dermed de bedste rammer, for at fokusere på sport og sundhed.

Sund og nærende kost er vigtig på efterskolen

På Silkeborg Efterskole bliver hele skolen et hjem for dig og 116 andre unge mennesker. Du kommer til at bo sammen med én eller to værelseskammerater. Maden er vigtig for at kunne præstere, så den er lækker og sund. I løbet af året får du endvidere indsigt i, hvordan du selv sammensætte de bedste råvarer til en nærende kost. Vi sikrer, at du får tid til fordybelse i din undervisning, samtidigt med, at du rykker dine grænser. På Silkeborg Efterskole får du det bedste fra efterskolelivet. Du lærer en masse fagligt og ikke mindst om dig selv. Flere elever finder venskaber for livet.

På Efterskolernes Dag får du et indblik i, hvordan rammerne om en efterskole er anderledes end på en traditionel grundskole uden, der bliver gået på kompromis med fagligheden. Fællesskab, personlig- og kreativ udvikling, spændende nyt nærmiljø, samt en stærk faglig læring med levende undervisning, som blot er nogle af de ting, der gør et år på efterskole fantastisk. På Silkeborg Efterskole er vores vision at være en skole, hvor alle trives og udvikles. Derfor er nærvær, fællesskab, faglige udfordringer, alsidighed og rummelighed en del af vores værdigrundlag.

Besøg os på Efterskolernes Dag

På Efterskolernes Dag får både unge, deres søskende og forældre mulighed for at se vores efterskole indefra. I får mulighed for at høre, om hverdagen på efterskolen, se værelserne, hvor eleverne bor, og resten af efterskolens faciliteter. I har også mulighed for at møde nogle af de elever, der går på Silkeborg Efterskole, og få en fornemmelse af, hvordan det er at gå på efterskolen.

Du vil også høre mere om, hvilke fag og linjer du kan vælge, og hvordan du kan kombinere dine nuværende fritidsinteresser med Silkeborg Efterskole.

Ud over Efterskolernes Dag afholder Silkeborg Efterskole også andre arrangementer, hvor du og dine forældre kan besøge os og se skolen. Vi afholder flere Åbent Hus arrangementer i løbet af året, og på bestemte søndage afholder vi samlet rundvisninger. Har I ikke mulighed for at komme til Efterskolernes Dag 2017, kan I derfor altid booke en tid til en rundvisning. her Endnu en mulighed, er at besøge os på Efterskolernes Aften. Besøg os, og lær mere om, hvad der gør et efterskoleophold så fantastisk.

Efterskolernes Dag 2017 giver blandt andet indblik i en fodboldtræning og boglige fag
Efterskolernes Dag på Silkeborg Efterskole er for elever og deres forældre

Har du tvivlsspørgsmål til Efterskolernes Dag?

Vi er altid behjælpelige med at afklare de tvivlsspørgsmål, du måtte have omkring livet på en efterskole. Det er vores håb, at du ved at læse teksten her på siden, føler dig godt klædt på til Efterskolernes Dag. Er der viden eller information du mangler om arrangementet, sidder vi klar til at hjælpe.

Du kan ringe til os med eventuelle spørgsmål på 8682 0399, Vil du hellere skrive til os, kan du sende en besked via kontaktformularen. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.