Efterskolernes Dag 2016

Kom til Efterskolernes Dag på Silkeborg Efterskole søndag den 25. september 2016. Vi åbner dørene i tidsrummer 13-17 for alle unge og forældre, der har lyst til at se nærmere på, hvad efterskolelivet har at byde på.

På Efterskolernes Dag får både unge, deres søskende og forældre mulighed for at se vores efterskole indefra. I får mulighed for at høre om hverdagen på efterskolen, og vi viser jer værelserne og resten af efterskolens faciliteter. I har også mulighed for at møde nogle af de elever, der går på Silkeborg Efterskole, og få en fornemmelse af, hvordan det er at gå på efterskolen.

Forstander Arne Lund holder kl. 13 et oplæg, hvor han kort vil fortælle, hvad Silkeborg Efterskole har at byde på, samt fortælle lidt om hvad I kan opleve i løbet af dagen. Du vil også høre mere om, hvilke fag og linjer du kan vælge, og hvordan du kan kombinere dine nuværende fritidsinteresser med Silkeborg Efterskole.

Efterskolernes Dag 2016
Hvorfor et år på efterskole?
Som ung kan det være svært at beslutte, hvilken retning man skal gå, da mulighederne er mange, og nogle af de beslutninger man træffer i disse unge år bliver definerende for, hvad man ender med at beskæftige sig med resten af livet. Derfor er det vigtigt, at blive klædt ordentlig på til sit fremtidige arbejdsliv.

Et år på efterskole er en god måde at udfordre sig selv på – både gennem undervisning og gennem nye sociale fællesskaber. Det er typisk det 9. eller 10. klassetrin, der afholdes på efterskolen, som er nogle de ungdomsår, hvor man som ung udvikler sig allermest. Silkeborg Efterskole har fokus på undervisning, sport, sundhed og udvikling. Eleverne kan derfor vælge mellem flere linjefag, der har sport og bevægelse som omdrejningspunkt. Det kan være fodbold, håndbold, kajak, fitness og velvære med mere.

Efterskolernes Dag 2016 med 3 nuværende elever
Fællesskab, udvikling og faglighed
Du vil opleve, at Silkeborg Efterskole er et sted, hvor du får gode kammerater, levende undervisning samt fokus på sport og sundhed. På Silkeborg Efterskole bliver hele skolen et hjem for dig og 110 andre unge mennesker. Du kommer til at bo sammen med én eller to værelseskammerater, du får lækker sund mad, og kan fordybe dig i din undervisning, samtidigt med at du rykker ved dine grænser. På Silkeborg Efterskole får du det bedste fra efterskolelivet. Du lærer en masse fagligt og ikke mindst om dig selv – og så får du nogle gode kammerater undervejs.

På Efterskolernes Dag får du et indblik i, hvordan rammerne om en efterskole er anderledes end på en traditionel grundskole, uden vi går på kompromis med fagligheden. Fællesskab, personlig- og kreativ udvikling, spændende nyt nærmiljø samt stærk faglig læring er blot nogle af de ting, som gør et år på efterskole fantastisk. På Silkeborg Efterskole er vores vision, at være en skole, hvor alle trives og udvikles. Derfor er nærvær, fællesskab, faglige udfordringer, alsidighed og rummelighed en del af vores værdigrundlag.

Efterskolernes Dag 2016 med indblik i en fodboldtræning
Besøg os
Ud over Efterskolernes Dag, afholder Silkeborg Efterskole også andre arrangementer, hvor du og dine forældre kan besøge os og se skolen. Vi afholder flere Åbent Hus arrangementer i løbet af året, og på bestemte søndage afholder vi samlet rundvisninger. Har I ikke mulighed for at komme til Efterskolernes Dag 2016, kan I derfor altid booke en tid til en rundvisning her eller komme til Efterskolernes Aften. Besøg os og lær mere om hvad der gør et efterskoleophold så fantastisk.
Efterskolernes Dag på Silkeborg Efterskole