Fitnessefterskole med fokus på velvære (for piger)

Brænder du for fysisk og mental træning, og vil du udfordre dig selv?

Leder du efter en fitnessefterskole? Så har Silkeborg Efterskole et godt tilbud til dig. Vores fitness- og velværelinje er for dig, der i fitnessdelen elsker at få sved på panden gennem fysisk træning og samtidig ønsker et fokus på velvære i livet.

Her ligger fokus mere på at øve sig i at få  ro på tankerne, åndedrættet, grounde, centrere og fokus er på at være frem for at præstere.

Mange gode oplevelser i vente

Når du tilmelder dig fitness- og velværelinjen på Silkeborg Efterskole, vil du opleve en alsidig træning i en række forskellige discipliner.

Du kommer blandt andet til at stifte bekendtskab med og få viden omkring grundlæggende styrketræningsøvelser- og former (b.a. tung, eksplosiv og funktionel styrketræning) samt principper for træningsplanlægning (fullbody program, split-program, supersæt, cirkeltræning m.m). Derudover arbejder vi med forskellige former for pulstræning og HIIT-træning (høj intens interval træning) samt løb, løbeteknik, TRX, spinning, crossfit, kampsport og dance-fit, aerobic, step, latin-mix, thai-bo og andre holdtræningsformer. Derudover skal vi selvfølgelig også udfordre og arbejde med vores mentale grænser gennem yoga, vinterbadning, afspænding, wellness og massage.

Vi træner både i naturen og i vores lokale fitness center i Silkeborg “Vores Fitness”. I fitness centeret har du desuden også mulighed for at træne og melde dig på hold i din fritid. I løbet af året vil vi også tage på ture ud af huset, eksempelvis til et crossfit center, DGI huset i Herning og sauna i det fri. 


Sved på panden og det "hele menneske"

På fitness- og velværelinjen har vi fokus på at arbejde med ”det hele menneske”. 

Du vil opleve en varieret og mangfoldig undervisning i en række forskellige fitnessdicipliner, der kan give dig sved på panden.

Samtidig vil du på vores fitnesslinje opleve en velvære del, hvor fokus i højere grad ligger på "at være" frem for "at præstere". Vi øver os  i at få  ro på tankerne, åndedrættet, grounde, centrere og give plads til at være os selv

På vores fitness- og velværelinje har vi både fokus på teoretiske og praktiske øvelser. Viden om fysisk træning, velvære og mental sundhed er væsentlige elementer på linjen.

Så har du lyst til at udfordre dine egne grænser og være med til at opbygge et stærkt sammenhold med andre piger, så er vores fitnessefterskole noget for dig.

Kom i bedre form på fitnessefterskole

I løbet af året har vi på fitness og velværelinjen forløb med forskellig fokus herunder bl.a. kondition og udholdenhed, muskelmasse, muskelstyrke m.v.

I forbindelse med forløbene vil vi løbende følge op på vores fremgang inden for de forskellige områder - eksempelvis udvikling af muskelstyrke, teknik eller kondital.

Mød lærerne på linjen

Iben Nielsen

Lærer på linjen


Sine Østergaard Johansen

Lærer på linjen


3 hurtige om Fitness- og velværelinjen

Hvordan kan man passe sin sport og skole på samme tid?
Vi gør alt for at skole og sport går op i en højere enhed for dig - men vi forventer at du prioriterer skole og sport i nævnte rækkefølge. Du deltager selvfølgelig i fællestimer og fællesaktiviteter, og du passer din træning.
Hvor ofte træner man?
Vi træner 3 gange om ugen á 1½ time. Vi kan også tilbyde dig individuel sparring. Du får udleveret et træningskort med fri adgang til det lokale fitnesscenter "Vores fitness" i Silkeborg.
Hvilke sportsgrene kan man prøve på linjen?
Vi arbejder med både fysisk og mental træning og velvære. Du kommer bl.a. til at prøve styrke- og puls træning, løb, cirkeltræning, spinning m.m. Derudover arbejder vi med yoga, vinterbadning, afspænding, wellness, massage og dans.

Læs også mere om

Vores værdier

Vi ønsker en skole, hvor alle elever trives og udvikler sig. En skole hvor der er mere ”vi” end ”jeg”.

Rejser og aktiviteter

Hvert år tager 9. og 10. klasse på 3 længere ture i Danmark og udlandet.

Profilfag i 10. klasse

Når du går i 10. klasse, skal du vælge to ud af disse fire fag:

Tag 9. klasse

Vi har faglighed, fællesskab og sport i fokus. Du får god undervisning, som ruster dig til eksamen (FP9).