Kajakefterskole

Landets bedste kajaklinje

Er du vild med kano eller kajak, og ror du i forvejen på et højt niveau? Hvis du kan svare ja til dette, så har Silkeborg Efterskole landets bedste kajaklinje, der tiltrækker unge mennesker fra hele Danmark.

På vores kajaklinje lægger vi vægt på værdier som nærvær og fællesskab. Vi tror på, at det er i det fællesskab, man bliver stærkere og udvikler sig mest. Sammen med dine kammerater vil du opleve, hvordan samarbejde, respekt og solidaritet bliver en naturlig del af din hverdag.

Kajakefterskole i naturskønne Silkeborg

Vores kajakefterskole ligger tæt ved Silkeborgsøerne og Remstrup Å, og kajak er derfor en oplagt aktivitet.

Deltagere på Kajaklinjen har mulighed for at træne i en af Danmarks største og bedste kajakklubber, Silkeborg Kajakklub, som ligger ca. 150 meter fra efterskolen.

Kajakklubben ligger direkte til Remstrup Å, som er en 2.5 km. lang del af Gudenåen, der forbinder søerne nord for Silkeborg med søerne mod syd. 

Det betyder, at du kan boltre dig på vandet, lige fra Ry til Silkeborg, og du har dermed de mest optimale træningsforhold lige ved hånden, og du kan dyrke din passion for kajakroning hver eneste dag.

 


Fold dit talent ud på kano- og kajaklinjen

Som kajakefterskole har vi et tæt samarbejde med Silkeborg Kajakklub. Klubbens træner, tilknyttet Super Kraftcenteret Silkeborg Kajakklub, står for og følger din træning.

Du vil blive udfordret  både fysisk og mentalt, og du vil opleve hvordan du vokser som menneske gennem fællesskabet på skolen og din passion for sporten.

På kajaklinjen har du mulighed for at træne flere gange dagligt samtidig med, at du får et oplevelsesrigt år på Silkeborg Efterskole. 

Der er masser af træningsmuligheder og optimale træningsvilkår, og så kommer du til at sejle kano eller kajak sammen med andre engagerede unge. 

Hvis du er i tvivl, om du har niveauet til at gå på efterskolens kajaklinje, så er du velkommen til at ringe til os på 8682 0399 – vi sidder klar til at hjælpe med at besvare dine spørgsmål angående niveau, linjer, priser m.m. 

Værdier for vores kajakefterskole

  • Skole og sport prioriteres højest i nævnte rækkefølge
  • Samme motivation for fællestime, fællesaktiviteter som til træning
  • Åbenhed for nye fællesskaber
  • Udnyt dine muligheder og kend dine begrænsninger (både psykisk og fysisk)

Mød lærerne på linjen

Chris Byskov

Koordinator på kajaklinjen


4 hurtige om Kajaklinjen

Kan jeg gå i 9. klasse?
Kajaklinjen er selvfølgelig for alle - uanset om du går i 9. eller 10. klasse.
Hvordan kan man passe sin sport og skole på samme tid?
Vi gør alt for at skole og sport går op i en højere enhed for dig - men vi forventer at du prioriterer skole og sport i nævnte rækkefølge. Du deltager selvfølgelig i fællestimer og fællesaktiviteter, og du passer din træning.
Hvor meget kan jeg træne på Kajaklinjen & hvad koster det?
På kajaklinjen har du mulighed for at træne flere gange dagligt, såfremt du har meldt dig ind i kajakklubben. Kajakklubben ligger kun 150 meter fra efterskolen. Det koster kr. 3.500,- som dækker medlemsskab, bådplads samt Superkraftcenter-træning) og beløbet bliver opkrævet af Silkeborg Kajakklub
Deltager vi i konkurrencer og stævner?
Ja, det gør du, i det omfang du og klubben synes det skal være.

Læs også mere om

Vores værdier

Vi ønsker en skole, hvor alle elever trives og udvikler sig. En skole hvor der er mere ”vi” end ”jeg”.

Rejser og aktiviteter

Hvert år tager 9. og 10. klasse på 3 længere ture i Danmark og udlandet.

Profilfag i 10. klasse

Når du går i 10. klasse, skal du vælge to ud af disse fire fag:

Tag 9. klasse

Vi har faglighed, fællesskab og sport i fokus. Du får god undervisning, som ruster dig til eksamen (FP9).