Kostpolitik
Vores køkken har fokus på sund kost og gode råvarer. Vi vil gerne vise en anden og bedre madkultur end junk-kulturen og give de unge mennesker sund energi til en aktiv hverdag.
I køkkenet tager vi udgangspunkt i friske og gode råvarer til dagens menu.
Vi laver sund mad, som giver de unge mennesker energi til at være aktive hele dagen og kunne yde deres bedste.
Vi tager udgangspunkt i de officielle kostråd
- Spis planterigt, varieret og ikke for meget
- Spis flere grøntsager og frugter
- Spis mindre kød - vælg bælgfrugter og fisk
- Spis mad med fuldkorn
- Vælgt planteolier og magre mejeriprodukter
- Spis mindre af det søde, salte og fede
- Sluk tørsten i vand
Måltider i løbet af dagen
Måltider og aktiviteter i fritiden
Vi er en efterskole med mange aktive elever.
Vi værner om at være fælles til måltider, men da mange deltager i foreningssport ude af huset har vi til tider forskellige spisetider. Derfor har vi et ”elevkøkken”, som er åbent, når de unge kommer hjem fra sport.
Her er som udgangspunkt rugbrød, smør og pålæg samt mælkeprodukter og havregryn.