Sports- og adventureefteskole

Kan du lide at udfordre dig selv, og vil du kombinere naturoplevelser med sjov og høj puls?

På sports- og adventurelinjen vil vi gerne motivere dig til at afprøve mange forskellige discipliner og sportsgrene. 

Vi er en adventureefterskole, hvor sports- og adventurelinjen vælges af mange unge med forskellige erfaring indenfor mange sportsgrene. Vi har også elever, som bare gerne vil prøve noget nyt og få sved på panden. 

Flyt dine grænser på adventureefterskole

På sports- og adventurelinjen vil vi gerne udfordre dig til at afprøve mange forskellige discipliner. 

Uanset om du spiller bordtennis, er orienteringsløber, dyrker atletik, svømmer, cykler eller noget helt andet, vil linjen kunne udfordre dig til at blive en bedre idrætsudøver. 

Du bliver ikke ekspert på et enkelt område, men du vil møde et alsidigt tilbud, der udfordrer dig, flytter dine grænser og forbedrer din form.

 


Få én på opleveren på Sports- og adventurelinjen

På linjen får du lov at prøve alt fra bordtennis, orienteringsløb, atletik, til svømning.

Derudover kommer vi også omkring mountainbike, adventurerace, kajak, paddleboards, klatring, skydning, boldspil og forskellige samarbejdsøvelser.

Vi har fantastiske faciliteter lige uden for døren på adventureefterskolen. Skoven er blot 100 meter væk, og åben løber i vores baghave - her får du adgang til Danmarks bedste mountainbikespor, kajak eller Paddle på de smukke Silkeborg søer, og badning i den rene Almind sø.

Teamsamarbejde og styrken ved fællesskabet er nøgleord på linjen. Du vil lære at samarbejde, kommunikere og tage lederskab.

Fold dit talent ud på skolen og i fritiden

Når du vælger vores sports- og adventurelinje, er det muligt at kombinere undervisningen på linjen med træning i en klub.

Det kan være, at du allerede nu dyrker en bestemt idrætsgren på motions- eller eliteplan, som du gerne vil fortsætte med, mens du går på efterskolen.

På vores adventureefterskole vil vi støtte op om din klubtræning i samarbejde med nogle af landets bedste sportsklubber og tilrettelægge undervisningen sådan, at den supplerer din klubtræning.

Mød lærerne på linjen

Henrik Mortensen

Lærer på Sports- & adventurelinjen


Chris Byskov

Lærer på Sports- & adventurelinjen


3 hurtige om Sport- og adventurelinjen

Hvordan kan man passe sin sport og skole på samme tid?
Vi gør alt for at skole og sport går op i en højere enhed for dig - men vi forventer at du prioriterer skole og sport i nævnte rækkefølge. Du deltager selvfølgelig i fællestimer og fællesaktiviteter, og du passer din træning.
Hvorfor skal jeg vælge Sport- og adventurelinjen?
Ja, altså vi træner 3 gange om ugen á 1½ time. Du har idræt sammen med en masse andre engagerede unge. Og så får du prøvet mange forskellige idrætsgrene.
Hvilke sportsgrene kan man prøve på linjen?
På linjen kan du bl.a. møde undervisning i mountainbike, orienteringsløb, adventurerace, kajak, klatring, skydning, boldspil og forskellige samarbejdsøvelser.

Læs også mere om

Vores værdier

Vi ønsker en skole, hvor alle elever trives og udvikler sig. En skole hvor der er mere ”vi” end ”jeg”.

Rejser og aktiviteter

Hvert år tager 9. og 10. klasse på 3 længere ture i Danmark og udlandet.

Profilfag i 10. klasse

Når du går i 10. klasse, skal du vælge to ud af disse tre fag:

Tag 9. klasse

Vi har faglighed, fællesskab og sport i fokus. Du får god undervisning, som ruster dig til eksamen (FP9).