Sports- og adventureefteskole

Adventure med masser af fællesskab

Er du klar til at udfordre dig selv, prøve nye idrætsgrene og ikke mindst give den gas i fællesskabet?

Så er sports- og adventurelinjen på vores efterskole det perfekte valg for dig! Gennem fællesskab og personlige udfordringer, får du en unik mulighed for at udvikle dig som menneske, og sammen med dine kammerater få et fedt efterskoleår.

Flyt dine grænser på adventureefterskole

På sports- & adventurelinjen rykker vi ved din mentale og fysiske grænse når vi afprøver forskellige discipliner. Vi styrker dine samarbejdsevner gennem teambuilding, så du og dine kammerater opnår nye færdigheder, og sammen er klar til de udfordringer I møder.

De ting vi udsætter dig for i løbet af året er bl.a.

  • Kano
  • Kajak
  • Mountainbike
  • Orienteringsløb
  • Klatring
  • Boldspil
  • Atletik
  • Bordtennis
  • Fysisk træning
  • Svømning

Hvert år deltager linjen også i et adventurerace, hvor I skal bruge jeres færdigheder og teamwork for at klare forskellige udfordringer og komme i mål sammen.

På sports- & adventurelinjen er der plads til alle, uanset tidligere erfaring eller niveau. Det handler om at udfordre dig selv og styrke fællesskabet.

 


Inde midt i byen - men alligevel langt ude i skoven

Silkeborg Efterskole har Danmarks bedste placering.

Vi nyder godt af at ligge midt inde i byen, med alle de muligheder det giver, og samtidig har vi de bedste outdoorfaciliteter lige uden for døren.

Skoven og søerne er i vores baghave og vi bruger vores nærområde aktivt. Få minutter fra skolen har vi bl.a. adgang til Danmarks bedste mountainbikespor og vi bader året rundt i Silkeborg Søerne og løber orienteringsløb i skoven.

På Silkeborg Efterskole har vi også vores egen styrketræningscenter, som vi både bruger på linjen men også i fritiden.

En adventurelinje for alle

Vores linje er for alle som ønsker at blive udfordret, og som har lyst til at dyrke fællesskabet. Vores linje er både for de elever som har erfaring indenfor mange forskellige sportsgrene, og for dem som vil prøve noget nyt og få sved på panden.

På linjen handler det om teamwork og fællesskab, hvor du lærer at samarbejde, kommunikere og tage lederskab. Og hvis du allerede dyrker en sport i en klub, kan vi hjælpe dig med at kombinere undervisningen på linjen med din træning. Se mere HER

Uanset om du skal i 9. eller 10. klasse, er sports- & adventurelinjen for DIG. Du skal bare være klar på at flytte dine grænser, forbedre din form og have det sjovt med nye udfordringer!

Mød lærerne på linjen

Henrik Mortensen

Lærer på Sports- & adventurelinjen


Chris Byskov

Lærer på Sports- & adventurelinjen


3 hurtige om Sport- og adventurelinjen

Hvordan kan man passe sin sport og skole på samme tid?
Vi gør alt for at skole og sport går op i en højere enhed for dig - men vi forventer at du prioriterer skole og sport i nævnte rækkefølge. Du deltager selvfølgelig i fællestimer og fællesaktiviteter, og du passer din træning.
Hvorfor skal jeg vælge Sport- og adventurelinjen?
Du skal vælge sports- & adventurelinjen hvis du vil udfordres mentalt og fysisk, have sjove oplevelser og få et fedt fællesskab. Vi træner 3 gange om ugen á 1½ time.
Hvilke sportsgrene kan man prøve på linjen?
På linjen får du lov at prøve mountainbike, orienteringsløb, adventurerace, kajak, klatring, skydning, boldspil og forskellige samarbejdsøvelser.

Læs også mere om

Vores værdier

Vi ønsker en skole, hvor alle elever trives og udvikler sig. En skole hvor der er mere ”vi” end ”jeg”.

Rejser og aktiviteter

Hvert år tager 9. og 10. klasse på 3 længere ture i Danmark og udlandet.

Profilfag i 10. klasse

Når du går i 10. klasse, skal du vælge to ud af disse fire fag:

Tag 9. klasse

Vi har faglighed, fællesskab og sport i fokus. Du får god undervisning, som ruster dig til eksamen (FP9).