Life skills – Det gælder livet!

Oplevelser, opdagelse, anderledeshed og kreativitet! Ord der alle betegner faget Life skills på Silkeborg Efterskole.

I dette fag laver vi anderledes undervisning, der tager udgangspunkt i dig som ung, men udfordrer og udvikler dig personligt, så du får en masse viden, anderledeshed og ikke mindst spændende oplevelser med dig på din videre fart i livet. Faget forholder sig hele tiden til den verden og det samfund, som du befinder dig i og den fremtid, du går i møde.

I Life Skills arbejder vi med livets små og store emner på praktisk og teoretisk niveau. Hvordan forholder vi os til døden? Hvordan laver man sund og spændende mad? Hvordan efterlader vi en bedre planet til vores næste? Kan man mon stryge en skjorte, mens man har den på? Hvordan undgår man at sovsen skiller? Hvorfor ender mennesker i afhængighed? Dette er blot nogle få eksempler på emner, som faget kunne forholde sig til.

Life Skills er primært et oplevelsesfag, hvor du som ung skal møde verdenen og dine medmennesker gennem autentiske mennesker, som fx. foredragsholdere og også oplevelser ude i samfundet.

I faget rækker vi også ud i verdenen. Som elevflok skal I bl.a. lave et projekt, hvor I skal arbejde for at gøre en forskel for andre børn eller unge i verdenen. Projektet bestemmer I selv, ligesom I også bestemmer, hvem jeres velgørende indsats skal hjælpe.

Der er ikke pensum eller eksamen i faget. Som afslutning i faget, skal du lave et projekt, der tager udgangspunkt i de oplevede emner i faget, hvor du og dine venner fremviser jeres kreative bud på livets små og store spørgsmål ved en messe på skolen. Ved denne messe inviteres din familie, så de forhåbentligt kan lade sig inspirere af jeres innovative og kreative bearbejdning af livets små og store spørgsmål.