Vi er en boglig efterskole, hvor vi ikke går på kompromis med fagligheden til trods for, at hverdagen er fyldt med aktiviteter, hvor fællesskabet og sport er i centrum.

Undervisningen er en central del af hverdagen, når du vælger at tage 10. klasse på en boglig efterskole som vores. Lærene på efterskolen er alle kvalificerede kvalificerede og engagerede, der medvirker til at skabe en levende undervisning på et højt fagligt niveau på en måde, der styrker indlæringen.

I 10. klasse får du på Silkeborg Efterskole undervisning, der peger frem mod livet og mod 10. klasse-prøven (FP10). Vi lever op til Undervisningsministeriets ”Fælles mål”.

På Silkeborg Efterskole bliver du undervist i dansk, matematik, fysik/kemi*, engelsk, tysk*, kost/sundhed*, kulturfag* og linjefag.

*Fysik er på Silkeborg Efterskole et valgfag

*Tysk er på Silkeborg Efterskole for alle. For de, som af gode grunde vælger eksamenstysk fra i 10. klasse har vi et fag, der hedder turisttysk. Her skal eleverne lære at begå sig basalt på tysk. Undervisningen tager udgangspunkt i elevernes allerede opnåede niveau, men er primært målrettet mod ”ikke stor faglig kunnen”.

Efterskole 10. klasse | Kost/sundhed og kulturfag

*Kost/Sundhed. Se mere under Køkken og kost/sundhed.

*Kulturfag er vores fag på Silkeborg Efterskole. Emner som skolens regelsæt, politik og samfundets udfordringer tages op. Det er også i kulturfag, at alle elever kommer til orde i Silkeborg Efterskoles ”Elevråd”.

Efterskolernes dag

Er I blevet nysgerrige efter at vide mere, er I velkomne til at besøge os på Efterskolernes Dag, hvor der er perfekte muligheder, for at få et større indblik i dagligdagen på skolen. I vil have mulighed for at se skolens faciliteter; herunder undervisningslokalerne til 10. klasserne, ligesom I kan se vores nye idrætshal. Herudover vil der være muligheder, for at tale med nuværende elever samt mange af lærene på skolen.

Kontakt os gerne
Ønsker I at vide mere om mulighederne for at komme ind på skolen, er I meget velkommen til at ringe til os på 8682 0399.

efterskole 10. klasse er en boglig udfordring